Praktijk voor denkstimulering

Veel gestelde vragen

Als ouder is het erg spannend om je kind mee te geven aan een organisatie, vooral de eerste keer (geldt ook voor de kinderen). We hebben een overzichtje gemaakt van de meestgestelde vragen met betrekking tot de vakantiekampen en onze antwoorden erop.

 

Hoe kan ik contact opnemen tijdens het vakantiekamp?

Na aanmelding ontvangen jullie een brief met meer informatie en het telefoonnummer waarop we te bereiken zijn tijdens het vakantiekamp. De kinderen mogen bellen, maar alleen overdag om te voorkomen dat ze heimwee krijgen ( in de avond is heimwee altijd sterker aanwezig dan overdag).

 

Mijn zoon/dochter eet moeilijk, hoe gaan jullie daar mee om?

Wij kunnen een kind niet dwingen te eten, daarom zullen we altijd alleen stimuleren om nieuwe dingen proberen te eten. Mocht dit echt niet lukken dan maakt onze chef-kok gewoon iets anders wat uw zoon/dochter wel lust. Het is voor ons belangrijk dat een kind voldoende eten binnen heeft gekregen.

 

Moeten we ons kind zelf brengen?

Dat ligt eraan waar we naar toe gaan, maar in principe zijn alle vakantiekampen inclusief vervoer vanaf de praktijklocatie in Leidschendam.

 

Mijn zoon/dochter heeft geen eigen paspoort, is dat een probleem?

Voor reizen naar het buitenland is een paspoort of identiteitskaart verplicht.

 

Wat doen jullie bij medische problemen?

Edu4kids heeft een arts in het begeleidingsteam waarmee 24/7 contact opgenomen kan worden. Tevens beschikken al onze begeleiders over een EHBO diploma.

 

Moet ik het melden als mijn kind medicijnen gebruikt?

Ja, vooraf graag melden. Eventueel met een medisch paspoort waarin vermeld wordt welke medicijnen er gebruikt worden en eventuele handelingen indien nodig.

 

Wij zijn gelovig. In hoeverre houden jullie daar rekening mee?

Voor al onze vakantiekampen geldt dat er ruimte is voor geloof, welk geloof dat ook is. Wel is het belangrijk dit van te voren te melden, zodat we er bewust rekening mee kunnen houden.

 

Hoe weet ik of mijn kind in jullie groep past?

Helemaal zeker weten doe je vooraf nooit, maar we zullen proberen een paar punten aan te geven die van belang zijn.

  • De kinderen zitten in een groep, waardoor ze altijd wel aanspraak vinden.
  • Belangrijk is dat het kind in staat is om instructies te begrijpen.
  • Kinderen die meegaan hebben uiteenlopende stoornissen, maar door goede controle levert dit eigenlijk geen problemen op. Kinderen die meegaan hebben bv: ADD, ADHD, PDD-NOS, Asperger, Autisme etc.

Ik heb aangegeven dat mijn zoon/dochter vanuit Leidschendam met jullie meegaat in de personenbus, maar we willen hem/haar zelf brengen, kan dat?

Nee, het is niet mogelijk om na aanmelding te wisselen met vertrektijd of locatie. Dit doen we omdat we ivm onze planning van de busjes een strakke planning maken, waarbij de kans op fouten bij last-minute wijzigingen groter wordt.

 

Krijgen we een verslag na afloop?

Er wordt geen apart verslag gemaakt. Wel kunnen onze medewerkers toelichting geven op vragen. 

 

Wat is jullie beleid met betrekking tot snoep/frisdrank?

Alle kinderen die meegaan op vakantiekamp krijgen in beperkte mate frisdrank. Wat altijd gedronken kan worden is water, maar frisdranken worden alleen gedronken tijdens speciale avonden. Wij stimuleren het eten van fruit en andere tussendoortjes zoals liga en sultana, maar er zullen ook gewoon snoepjes gegeven worden. Indien u dit liever niet heeft, graag vooraf melden zodat wij in overleg met de ouders/verzorgers een alternatief kunnen regelen.

 

Mijn dochter/zoon heeft huiswerk, hoe gaan jullie hiermee om?

Onze begeleiders zullen indien er huiswerk gemaakt moet worden een speciaal huiswerkuur inplannen. Hierbij zal één begeleider aanwezig zijn voor hulp. Al onze begeleiders zijn gespecialiseerd in huiswerkbegeleiding. Is er een belangrijke toets, dan zal er overhoord worden door één van onze begeleiders. De kinderen moeten alleen niet vergeten hun boeken mee te nemen.

Verder